fallback

Правителството официално подкрепи газопровода „Набуко“

Споразумението се разглежда и като начин да се улесни финансирането от частния сектор при осъществяване на проекта

13:18 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министерски съвет прие на днешното си заседание решение за одобряване на Споразумение за подкрепа на проекта за газопровода „Набуко" между България, „Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл" ГМБХ и „Набуко Газ Пайплайн България" ЕООД, съобщи правителствената информационна служба.

На 13 юли 2009 г. в Турция беше подписано Междуправителственото споразумение между Австрия, България, Унгария, Румъния и Турция относно проекта "Набуко". Споразумението е ратифицирано от Народното събрание.

Този документ изрично предвижда като следващ етап по реализация на проекта сключването на „Споразумение за подкрепа на проекта", с което се детайлизира режимът на осъществяване на проекта "Набуко" във всяка от държавите. Споразумението се разглежда и като начин да се улесни финансирането от частния сектор при осъществяване на проекта.

"Споразумението за подкрепа" е определено в междуправителственото споразумение като договор, включващ клаузи, както от частното право, така и от публичното право. То цели да уреди въпроси, включващи, но не ограничени до регулаторни условия, инвестиционни перспективи и други, се уточнява в съобщението на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
fallback