fallback

Липсващ документ спря поръчка за лекарство за ХИВ-позитивни

Аришоп фарма е единствен кандидат за доставка на медикамента, но не е уточнила срока за изпълнение

11:37 | 17.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Обществената поръчка за доставка на медикамента „Диданозин” за ХИВ-позитивни пациенти е прекратена заради неизрядни документи на участника. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването (МЗ) във връзка с публикации в медиите относно осигуряването на лекарството.

Откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за медикамента е обявена с решение от 11 юни на министъра на здравеопазването.

В определения срок е постъпило едно предложение за доставка на лекарството - на „Аришоп фарма” ЕАД. Фирмата е част от холандската Ей & Ди Фарма Холдингс.

При проверка на представеното от фирмата предложение комисията е установила, че в техническата част не е посочен срокът за изпълнение на поръчката, а това е задължително изискване според Закона за обществените поръчки.

Комисията е задължена да предложи за отстраняване участник в процедурата, който не е представил някой от необходимите документи.

Възможностите на комисията да изисква писмено представяне в определен срок на допълнителни доказателства за обстоятелствата, посочени в предложението, не могат да се използват за попълване на предложенията с документи, които са били изискани от възложителя, но не са представени от участниците, се посочва в съобщението.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 14.09.22 г.
fallback