fallback

Прокуратурата разглежда сигнал срещу Симеон Дянков

Наблюдаващият прокурор скоро ще реши дали да се даде ход са случая за рагласяване на квалифицирана банкова информация от Дянков

11:02 | 15.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Главният прокурор Борис Велчев коментира тази сутрин, че сигналът, подаден от Коалиция за България срещу финансовия министър Симеон Дянков за разгласяване миналата година на квалифицирана информация, свързана с банковата система на страната, вече е разпределен на прокурор.

Преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) Велчев каза още, че проверката по сигнала е приключила и прокурорът, който наблюдава случая, ще прецени какъв да е по-нататъшният ход на случая.

Вчера предишният премиер Сергей Станишев заяви, че в прокуратурата е подаден сигнал за това, че Симеон Дянков е оповестил секретно споразумение между БНБ и правителството, сключено по времето на предишния кабинет. Станишев допълни, че разглеждането на сигнала се бави от прокуратурата, защото сега й е оказван натиск.

Станишев заяви също, че при предишното управление той не е оказвал натиск върху прокуратурата. Борис Велчев днес потвърди, че натиск не е бил оказван.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:18 | 08.09.22 г.
fallback