fallback

Преглед на печата за 14 юли

08:01 | 14.07.10 г.

Държавата обещава щедри бонуси за нови работни места в. Сега

Държавата ще дава щедри привилегии на бизнеса, дори и при вложения под 10 млн. лв., но срещу гаранции за разкриване на работни места. Това предвиждат промени в Правилника към Закона за насърчаване на инвестициите, които кабинетът ще разгледа днес.

В общини с висока безработица от бизнеса ще се иска да вложи поне 7 млн. лв., за да получи държавно рамо - бързо административно обслужване, покупка на земя без търг и конкурс, поемане на разходи за изграждане на инфраструктура и за обучение на стажанти.

КРС избира днес кой да прави цифровизацията на БНТ и БНР в. Сега

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) се кани да избере на извънредно заседание днес фирмата, на която да даде честотите за цифрово излъчване на обществените електронни медии. Само две от общо четирите фирми, които подадоха оферти, са допуснати до финалния етап - консорциумът от 7 български фирми "Ди Ви Би -Ти" и латвийската фирма "Хану про България", която вече взе честоти за 3 от общо 6-те цифрови платформи. Отпадналите фирми са БТК и "Мобилтел".

Затвор до 10 години за укрити осигуровки в. Сега

Затвор от 2 до 10 г. за неплатени или укрити осигуровки в особено големи размери (над 12 000 лв.) предвиждат промени в Наказателния кодекс, предложени от социалното министерство. Лишаването от свобода ще върви и с глоба от 5000 до 20 000 лв. Ако дължимите осигуровки са в големи размери (над 3000 лв.), се предвиждат затвор до 3 г. и глоба до 1000 лв. А ако държавното обществено осигуряване е ощетено в големи размери в резултат на укриване на осигуровки, наказанието е лишаване от свобода от 1 до 5 г. и санкция от 1000 до 5000 лв. Промените предвиждат също възможност длъжникът да се отърве с глоба до 2000 лв., ако се издължи с лихвите преди приключването на делото на първа инстанция, но само когато дължи вноски.

Внасяме си експерти за строеж на пътища в. Стандарт

България ще използва "вносни" експерти, за да се ускори работата по магистралите и усвояването на парите от ЕС. За строежа на пътища ще се възползваме от консултантското "ноу-хау" от Световната банка. Това е поискал премиерът Бойко Борисов от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Борисов настоял Дончев да преговаря лично с Европейската комисия страната ни да "внесе" консултанти от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. Експертите ще обработват проектите за строежа на магистралите "Струма" и "Марица", както и част от трасето по коридор номер 9, научи "Стандарт".

Само един нов играч влиза в бизнеса с чистенето на София в. Дневник

Пет фирми си разпределиха чистенето на София за следващите четири години, научи "Дневник". Резултатите от обществената поръчка на общината за 19-те района и част от "Триадица" още не са обявени официално. Само един е новият играч в бизнеса за поне 60 млн. лв. годишно - "Щабаг Умвелт сървисиз", а останалите работят в града от повече от година.

"Стандарт нюз" почти сигурно печели поръчката за реклама на пътните ремонти в. Дневник

Гражданското дружество "Информирани за европейски пътища" почти сигурно печели търга за "Публичност и визуализация" на ремонта на пътищата по оперативна програма "Регионално развитие". Сдружението, в което влизат "Стандарт нюз" и смолянската "Микони", даде най-ниска цена. Това стана ясно днес при отварянето на офертите на кандидатите в Агенция "Пътна инфраструктура".

Шест компании от рекламния и медиен бизнес подадоха оферти в търга. До отварянето на цените обаче бяха допуснати само две фирми - "Информирани за европейски пътища" и "Маг адвъртайзинг" на Красен Кралев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:25 | 19.08.22 г.
fallback