fallback

Френската GDF Suez иска да инвестира в енергия и зелени проекти в Банско

Първоначалните заявени намерения на компанията са за вложение от 5 млн. евро в енергиен проект

09:46 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

До края на месец юли френската енергийна компания GDF Suez ще представи детайлно инвестиционно предложение пред община Банско на стойност 5 млн. евро. Това съобщиха от общинската управа след състоялата се среща на кмета на община Банско Александър Краваров с представители на фирмата, чиято основна дейност е предоставяне на услуги в областта на енергоснабдяването, енергоефективността и възобновяемите енергийни източници.

В срещата е участвал и Красимир Влъчков, управител на „Бул Еко Енергия“ ООД.

Интересът на френската компания към Банско е не само в енергийния сектор, но и в така наречените зелени технологии - залесяване на пустеещи земи, използване на нови енергийни източници, изграждането на водноелектрически и слънчеви централи, информираха от общината.

Представеното инвестиционно предложение предвижда съвместна дейност и партньорство с община Банско и „Бул Еко Енергия“. На срещата е обсъдена възможността за развитие на съществуващата топлопреносна мрежа, използването на нови технологии, изграждането на нова отоплителна централа на биомаса в Банско и проектиране на подобна отоплителна инсталация и в гр. Добринище.

Френските инвеститори са изявили готовност за финансиране на топлопреносната мрежа по ул. „България“, ул. „Драма“ и улиците в туристическата зона на Банско.

Компанията е една от най-големите в Европа с годишен оборот от 100 млрд. евро, а до момента е изградила отоплителни инсталации на биомаса в 150 града в Европа, допълват от община Банско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 10.09.22 г.
fallback