fallback

Депутатите не се съгласиха служителите в пътната агенция да се назначават с конкурс

11:59 | 02.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Парламентът не прие работещите в Агенция „Пътна инфраструктура“ да получат статут на държавни служители и да се назначават след задължителни конкурси. Измененията в Закона за пътищата, внесени от Меглена Плугчиева от Коалиция за България, бяха отхвърлени на първо четене с 15 гласа „за“, 56 „против“ и петима въздържали се.

При обсъждането Меглена Плугчиева посочи, че пътната агенция изпълнява отговорни функции във връзка с проекти, финансирани чрез оперативните програми „Транспорт“ и „Регионално развитие“ със средства от европейските фондове. Тя призова депутатите да дадат защита на работещите от политически чистки и възможност да се назначават професионалисти с конкурс.

Станислав Иванов от ГЕРБ обвини Плугчиева, че защитава експертите в пътната агенция по политически причини, предаде БТА. По думите му липсата на административен капацитет е довела до забавяне на реализацията на инфраструктури проекти.

Щом сте назначили добрите експерти, защитете ги, репликира го Плугчиева. Тя добави, че всички направени от новите управляващи смени в пътната агенция са извършени без конкурс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:56 | 02.09.22 г.
fallback