fallback

Удължават срока за въвеждане на видеоконтрол на шофьорските изпити

Една от фирмите, кандидати за доставят необходимата техника, обжалва избора на доставчик, ВАС все още не се е произнесъл по случая

12:08 | 01.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Удължава се срокът за въвеждане на видеонаблюдението на шофьорските изпитите по теория и практика, съобщиха от Министерство на транспорта. Новите изисквания трябваше да влязат в сила от днес.

След приемането на измененията на наредбата, регламентиращи изпитите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” обяви процедура за избор на фирми, които да доставят необходимата техника, както и да оборудват залите за теоретични изпити.

След края на процедурата една от фирмите участници обжалва избора на изпълнители на обществената поръчка, което е причината за забавянето на въвеждането на видеонаблюдението. На 10 юни Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането за спиране на процедурата, като решението на КЗК е обжалвано пред ВАС.

До произнасянето на съда по въпросната мярка законът не позволява сключването на договор с избрания изпълнител, посочват от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:36 | 23.08.22 г.
fallback