fallback

Започнаха преговорите за нов Национален рамков договор

Според Закона за здравното осигуряване новият рамков договор ще бъде със срок на действие от пет години

17:44 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

По покана на ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) днес е организирана първата среща по преговорите за следващ Национален рамков договор (НРД), съобщиха от пресцентъра на Здравната каса.

Ще бъдат определени работни групи за преговори по извънболнична помощ, болнична помощ, както и за общите и специални условия по НРД. През следващата седмица ще започнат преговорите за първичната извънболнична медицинска помощ, уточняват от НЗОК.

Според Закона за здравното осигуряване новият рамков договор ще бъде със срок на действие от пет години.

Според директора на НЗОК Нели Нешева, цитирана в съобщението, при договарянето трябва да се обърне специално внимание на профилактиката и превенцията на заболяванията, а на по-късен етап и на контрола на последващите резултати от медицинските дейности в болничната помощ.

Двете страни са се обединили около предложението да бъде преразгледан основният пакет от дейности, заплащани от НЗОК. Ще се работи и за това дейности от болничната помощ да бъдат изведени като процедури в извънболничната помощ.

За успешните преговори НЗОК и БЛС очакват подкрепата и съдействието на Министерството на здравеопазването и на Министерството на финансите при определянето на нормативните документи и финансовите параметри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:22 | 08.09.22 г.
fallback