fallback

Преглед на печата за 25 юни

08:06 | 25.06.10 г.

Купеното по време на брак пак ще е обща собственост в. Сега

Всичко купено от съпрузите по време на брака, дори и със собствена заплата или хонорари, отново ще е общо имущество. Това е една от предлаганите от Министерството на правосъдието поправки в Семейния кодекс.

Сегашната уредба за преобразуването на личното имущество по време на брак фактически изключва съществуването на семейната имуществена общност. Всичко, купено със заплатата на единия съпруг, при развод ще се окаже негова лична собственост. С промяната всъщност се възстановява положението от стария Семеен кодекс.

50 млн. лв. от поправения бюджет 2010 г. отиват за отчуждения в. Сега

Строителното министерство вече е решило за какво ще бъдат похарчени 180 млн. лв., предвидени в актуализацията на бюджета за инфраструктура. Парите ще отидат предимно за отчуждения и за разплащане на вече изпълнени проекти, съобщи вчера министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

50 млн. лв. ще отидат за отчуждения на имоти, разположени по трасетата на два пътни проекта: 8-километровата връзка между "Хемус" и Околовръстното и по трасето на все още незавършената отсечка от Околовръстното между "Симеоново" и "Младост". Други 30 млн. лв. ще отидат за разплащане с "Главболгарстрой", която ремонтира близо 5 километра от Околовръстното и пътния възел при Драгалевци. Още 32 млн. са предназначени за довършване на отсечката от Харманли до Капитан Андреево на магистрала "Марица". 15 млн. пък ще бъдат похарчени за ремонта на столичния булевард "Брюксел", който води до летището.

Строители не могат да си приберат парите от държавата в. Дневник

Строителни фирми не могат да си вземат дължимото от държавата въпреки одобрената от правителството схема за разплащане през Българската банка за развитие (ББР). За това сигнализираха шефове на строителни компании, събрали се в четвъртък за избор на нов председател на Камара на строителите в България (КСБ), съобщи mediapool.bg.

На мястото на досегашния председател на камарата Симеон Пешов ("Главболгарстрой") с голямо мнозинство бешe избран инж. Светослав Глосов, собственик на строителната фирма "БИАД-С" и председател на Областното представителство на КСБ в София.

Държавата ни дължи 30-35 млн. лева, които обаче не можем да си търсим от ББР, заяви Николай Михайлов, шеф на "Трейс груп холд", която е сред фаворитите на държавата и големи общини като софийската за най-големите обществени поръчки.

Граждани са осъдили прокуратурата за 1.8 млн. лв. през 2009 г. в. Дневник

Държавата е осъдена да плати 1.8 млн. лв. през 2009 г. по Закона за отговорността на държавата по дела срещу прокуратурата. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев в парламентарната комисия по правни въпроси.

Велчев беше при депутатите, тъй като комисията обсъждаше годишния доклад за дейността на прокуратурата и разследващите органи през 2009 г.

Общината не разбрала кой точно строи метрото в. Дневник

Общинското дружество "БКС-Център" си е позволило да влезе в консорциум с компанията "Балканстрой" - Разлог, и да участва в изграждането на втория лъч на метрото, без да иска разрешение от Столичния общински съвет.

Този проблем обсъждаха съветниците вчера, преди сигнал за бомба в сградата на общината да прекъсне сесията им. Зам.-кметът по финансите Минко Герджиков предлага съветът на директорите на "БКС-Център" да не бъде освобождаван от отговорност заради тези си действия.

Правят ток от водопровода в. Стандарт

На софийските водопроводи ще се произвежда ток. Седем малки водноелектрически централи ще заработят до 2013 година. Проектът е включен в Стратегическата програма за ВЕИ и биогорива. Това съобщи Емилия Желева, шеф на дирекция "Инвестиции и инвестиционна политика" в Столична община, по време на бизнес форум "Зелен изход от кризата", организиран от сп. "Мениджър".

Площадките за водните централки са определени съвместно със "Софийска вода". До края на годината трябва да бъде завършен техническият етап на проекта и да бъде представен в Европейската комисия, за да се търси начин за финансирането му по европейски програми, обясни Желева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:09 | 07.09.22 г.
fallback