fallback

Глоби за търговци и организатора на „София рокс“

От общината са недоволни, че „Болкан Ентъртейнмънт Компани“ не е платила за почистването след рок фестивала

11:01 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

За двата дни, в които на Националния стадион се провеждаше фестивалът „София рокс“, на търговци около стадиона са наложени глоби с квитанция за 1070 лева, а на други са съставени девет акта за установени административни нарушения, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

На организаторите на фестивала „Болкан Ентъртейнмънт Компани“ ООД инспекторите ще съставят акт по наредбата за опазване на зелената система, чийто максимален размер е до 500 лева, каза още Георгиева.

Причината е, че са допуснали замърсяване на пространствата около стадиона, въпреки, че са били задължени да предприемат мерки за почистването им след концертите снощи и във вторник.

По думите на Георгиева и вчера, и днес районът се почиства за сметка на Столичната община от фирмата, която се занимава с поддържането на чистотата в участъка - „Титан Чистота София“. По първоначални сметки тези дейности ще струват около 13 хил. лв. допълнително от парите, които са предвидените за ежедневното почистване.

„Болкан Ентъртейнмънт Компани“ е отказала да заплати услугите по почистването на околните пространства, въпреки че в съгласувателното писмо за музикалната проява се е задължила да не допуска замърсяване. За временната организация на движението заради рок-феста дружеството дължи на общината 19 200 лева.

По думите на Георгиева от инспектората ще подготвят писмо до Столичната община по отношение на проявите на открито, организирани от тази компания, тъй като това не е първият случай, в който от общинския бюджет се поема почистването на пространствата след техни концерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:53 | 07.09.22 г.
fallback