fallback

Поредна смяна в ръководството на управлението на въздушното движение

Не се обяснява причината за решението за нов шеф на РВД

12:00 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков назначи за генерален директор на ДП „Ръководство въздушно движение” (РВД) Диян Динев, съобщиха от транспортното министерство, без да посочват причината за решението.

Основният управленски приоритет на Динев като генерален директор е да ускори изпълнението на стратегиите за развитие на РВД и работата по проекта Danube FAB, както и да подобри обслужващите функции на дружеството, посочват от ведомството.

Това е втора смяна на ръководството на РВД в рамките на около осем месеца, след като през октомври беше освободено тогавашното ръководство на ДП РВД и беше назначено ново. Тогава за генерален директор беше определен Георги Ангелов, а мотивите за смяната на ръководството също не бяха посочени.

Диян Динев е завършил Висшето военно-въздушно училище „Георги Бенковски” в гр. Долна Митрополия, специалност щурман – управление на въздушното движение в гражданска авиация и инженер по изчислителна техника. Динев работи в дружеството от 15 години. Започва кариерата си като асистент ръководител полети. През годините е заемал длъжностите ръководител полети, експерт „Обслужване въздушно движение (ОВД)”, ръководител сектор „Център за подготовка на кадри”. От 2006 година досега оглавява дирекция „Управление на въздушното движение”.

Диян Динев е участвал в проекта по въвеждането на Категория 3 на летище София и в проекта за преместване на обслужването на прелитащия трафик от центъра за обслужване на въздушното движение (ОВД) Варна в центъра за ОВД София.

Той участва и в управлението на проекта за изграждане на функционален блок въздушно пространство Danube FAB – проект по инициативата Единно европейско небе на Европейската комисия за хармонизиране и обединяване на аеронавигационното обслужване в рамките на въздушните пространства на България и Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:04 | 09.09.22 г.
fallback