fallback

Започват проверки на хотели и сергии по морето

От Комисията за защита на потребителите казват, че масовите проверки ще продължат до края на лятото

08:50 | 20.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

От 21 юни, понеделник, Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва акции по Черноморието „Лято 2010”. Ще се следи дали всички хотели, магазини, солариуми и аткракциони са с изрядни документи, обявяват коректно цени и предлагат безопасни стоки и услуги, съобщават от комисията.

За хотелите ще се проверява дали обявяват на рецепцията цените на нощувките и услугите, които предлагат, и дали водят регистър на настанените туристи. Ще се обръща внимание и дали условията в стаите отговарят на категорията на обекта.

Другият акцент на проверките е върху безопасността на стоките и услугите в комплексите и на плажа. Деца до определена възраст не трябва да се допускат до атракциони, които са опасни за тях и КЗП ще контролира дали това се спазва.

Стоките в магазините и по сергиите на морските курорти (дрехи, сувенири и др.) също ще се проверяват за безопасност. Търговците трябва да разполагат с документи за произхода на стоката (производител и вносител) и удостоверение за съответствие с изискванията за безопасност.

Акциите ще се проведат на отделни вълни и ще продължат до края на летния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
fallback