fallback

Преглед на печата за 17 юни

08:20 | 17.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борисова пести 700 бона от командировки

в. Новинар

00 000 лева щяло да спести здравното министерство от командировки в ЕС, съобщиха от ведомството вчера. Това е поредното обещание на министър Анна-Мария Борисова за икономии. Преди дни от министерството заявиха, че до края на годината ще бъдат спестени 2 млн. лева от намаляването на разходите на комисиите към министерството и прекратяване на ненужни трудови договори. По инициатива на здравния министър командировките на служителите извън страната ще бъдат рязко редуцирани.

Големи търговски вериги бавят плащанията си към производители

в. Дневник

Търговски вериги бавят плащанията към производители, твърди Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите в България. Изказването й стана повод за проверка на "Дневник", а резултатите от запитването показаха, че това се среща по-често при малките вериги, но големи компании също не се разплащат в срок.

Проблемът се наблюдава по-отчетливо при една определена верига, но тя не е единствената с некоректно отношение, каза Чамова. Средната продължителност на просрочието е 2 месеца след изтичане на посочените в договорите срокове.

НС отхвърли ветото върху медийния закон

в. Новинар

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Георги Първанов върху последните промени в Закона за радиото и телевизията. Държавният глава възрази срещу намаляването на броя на членовете на Съвета за електронни медии девет на пет, както и срещу ограничението членовете на регулатора да не могат да се избират за повече от два последователни мандата.

Русия ще разреши българска компания да лети до Новосибирск

в. Сега

Министерството на транспорта на Русия обмисля да увеличи двойно броя на авиопревозвачите, обслужващи най-популярните туристически направления, написа вчера правителственият вестник "Российская газета". Това се очаква да стане в края на тази седмица, когато делегация на българското транспортно министерство ще се срещне с колегите си в Москва, за да разрешат спора с България, пише вестникът. Конфликтът е заради забраната "България Ер" да превозва туристи от Новосибирск до България през лятото.

Строим спасителен кораб за Литва

в. Стандарт

Супермодерен спасителен кораб с автономност от 3000 мили, които ще изминава, без да презарежда, строят в МТГ "Делфин" край Варна. Поръчката е на литовска фирма. Вчера беше официалната церемония за залагане на кила на новия плавателен съд. Той ще бъде с дължина 88 метра и дълбочина на газене 3,5 метра. Новият кораб ще бъде с 1760 бруторегистър тона. На кърмата му ще има площадка за хеликоптер, който ще тежи 13-15 тона, съобщи главният строител Николай Иванов. Две специални лодки ще се качват в движение на борда. Корабът трябва да се предаде на компанията собственик през март-април 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:33 | 29.08.22 г.
fallback