fallback

ЧЕЗ България започва изграждането на 15 енергийни обекта за над 360 хил. лв

Проектите са свързани със захранване на новопостроени жилищни сгради, подмяна и полагане на нови кабели средно и ниско напрежение и др.

09:50 | 14.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

ЧЕЗ Разпределение България започва тази седмица работа по изграждането на 15 енергийни обекта на територията на Западна България, където осигурява снабдяването с електроенергия, съобщиха от дружеството.

Инвестициите в тези обекти са на обща стойност 368 хил. лв. Стремежът е те да доведат до подобряване на качеството на електрозахранването в шест населени места - София, Благоевград, Ловеч, Дупница и селата Белополци и Пещерна.

Проектите са свързани със захранване на новопостроени жилищни сгради, подмяна и полагане на нови кабели средно и ниско напрежение, рециклиране и изнасяне на електрически табла на границата на собствеността, възстановяване и реконструкция на мрежи ниско напрежение, реконструкция, ремонт и изграждане на трафопостове.

Общият бюджет на предвидените инвестиции на дружеството за 2010 г. е в рамките на одобрения от Държавната комисия за енергийно и водно регулирае средногодишен размер от 71 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:10 | 13.09.22 г.
fallback