fallback

Закриват Агенцията за икономически анализи към финансовото министерство

Така се съкращават 37 щатни бройки в Министерство на финансите и 14 след закриването на Агенцията за икономически анализи и прогнози

16:10 | 09.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Министерският съвет взе решение за закриване на Агенцията за икономически анализи и прогнози към министъра на финансите, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

С приетото решение се регламентира съкращаването на 37 щатни бройки в администрацията на Министерството на финансите и 14 щатни бройки след закриването на Агенцията за икономически анализи и прогнози.

Функциите на специализираната администрация на агенцията, обезпечени с 29 щатни бройки, ще преминат към дирекция „Икономическо планиране и анализи” в Министерството на финансите.

С влизане в сила на постановлението в министерството ще бъдат съкратени длъжности в съществуващите дирекции „Финанси и управление на собствеността”, „Връзки с обществеността, протокол и административно обслужване”, „Човешки ресурси”, „Бюджет”, „Държавни разходи”, „Финанси на реалния сектор”, „Финанси на общините”, „Държавен дълг и финансови пазари”, „Външни финанси и международно сътрудничество”, „Национален фонд”, „Икономическо планиране и анализи” и „Централно звено за финансиране и договаряне”.

Регламентираното намаляване на числеността на персонала ще включва и структурни промени, насочени към оптимизиране на функциите, дейностите и задачите на дирекциите в Министерството на финансите.

До началото на 2011 г. е планирано реално съкращаване на 47 щатни бройки в администрацията на министерството, припомнят от ведомството. Заедно с редуцираните 94 щатни бройки от ноември 2009 г. насам, числеността на персонала на министерството ще бъде намалена с общо 141 щатни бройки или 20% спрямо състава на министерството към август 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:29 | 08.09.22 г.
fallback