fallback

Румен Овчаров: Ниската активност показва оценката за управлението на ГЕРБ

БСП не приема поражението на Георги Кадиев като трагедия

19:32 | 15.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Ниската избирателна активност е оценка за управлението, включително в Столична община, коментира след излизането на резултатите председателят на софийската организация на БСП в оставка Румен Овчаров, цитиран от Dnes.bg.

Днес Георги Кадиев претърпя тежко поражение на кметските избори в София, като по предварителни данни е събрал малко над ¼ от гласовете. С категоричен резултат от над 65 на сто пък кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова спечели кметското място в столицата.

Овчаров посочи, че днешният резултат на ГЕРБ е най-ниският, който са постигали в София. В същото време пък Георги Кадиев е успял да вдигне с 10 на сто над постигнатото от левицата при предишните местни избори, посочва Овчаров.

Освен това доверието, което е събрал Кадиев е по-високо от вота на БСП на парламентарните избори, така че няма причина поражението да се разглежда като трагедия.

„Нека изчакаме окончателните резултати, но все пак резултатът в момента показва, че голяма част от българите и жителите на София не са доволни от това, което виждат като управление”, допълни още Овчаров.

Всичко за кметски избори 2009 може да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
fallback