fallback

Осем кандидат-кметове на София се подписаха за политическа почтеност

Кандидатите се съгласиха и да участват в предизборни дебати, като в тях поемат ясни ангажименти, боравят с реални факти и дават изпълними обещания

13:33 | 26.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Осем кандидати за кмет на София подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност. Инициативата за открита предизборна кампания е на Движението за национално единство и спасение.

Кандидатите на парламентарно представените партии, които присъстваха, бяха от Коалиция за България и РЗС. Подписите под споразумението поставиха Мая Грозданова, Георги Кадиев, Валентин Симов, Иван Антикаджиев, Павел Попов, Сийка Найденова, Теодор Дечев, Христо Атанасов.

Те подписаха споразумението, което предвижда кандидатите да не уронванат авторитета на опонентите си, както и да водят кампанията с прозрачно финансиране.

Кандидатите се съгласиха и да участват в предизборни дебати, като в тях поемат ясни ангажименти, боравят с реални факти и дават изпълними обещания.

Споразумението отхвърля „купуване“ на гласове и опорочаване на изборите. С подписите си кандидатите декларираха да не участват в скрити договорки за бъдещи отношения със съмнителни структури, както и за преразпределяне на властта в столицата, като по този начин подменят на вота на избирателите.

Анжелика Цокова от Движението за национално единство и спасение посочи, че въпреки опитите на сдружението да покани всички кандидати да подпишат споразумението, някои от тях са останали „неоткриваеми“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:25 | 27.08.22 г.
fallback