fallback

Цветанов и Дянков с най-висок рейтинг на доверие, Трайков – с най-нисък

Активността на новите управляващи не е останала незабелязана, но се наблюдава трезво въздържане от категорична оценка

17:09 | 23.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Вътрешният министър Цветан Цветанов и министърът на финансите Симеон Дянков печелят най-голямо доверие сред обществото в началото на септември, а кабинетът като цяло все още се ползва с толеранса на 100-дни, които политическите опоненти обикновено дават на всяко ново управление.

Номер три по одобрение е министърът на образованието Йорданка Фандъкова, показва проучване на агенция Алфа Рисърч, осъществено в периода 3 – 11 септември 2009 г.

Най-малко доверие пък има към икономическия министър Трайчо Трайков, а на предпоследно място е министърът на здравеопазването Божидар Нанев.

Като цяло активността на новите управляващи не е останала незабелязана от обществото и то продължава да има относително високи очаквания. В същото време обаче, дори и при показвано за момента по-скоро преобладаващо одобрение, се наблюдава трезво въздържане от категорична оценка за правителството.

Общото доверие в правителството запазва положителните си стойности отпреди месец, като основен фактор продължава да бъде личният рейтинг на премиера Бойко Борисов.

Кабинетът получава одобрение от 44% срещу неодобрение от едва 9% от избирателите. Подкрепа за кабинета заявяват представители на разнородни социални слоеве, като сред тях най-ярко се открояват избирателите на ГЕРБ и Синята коалиция в големите градове. Симпатизантите на другите две партии, подкрепили сформирането му – Атака и РЗС – са по-сдържани. Мнозинството от привържениците на Атака заемат за момента неутрална позиция, а тези на РЗС са едни от най-критично настроените (18% негативни мнения при средно 9% за страната).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:22 | 09.09.22 г.
fallback