fallback

Борисов се захваща с бюджета и Закона за София, ще води разговор с Искров

„Ще ви информирам” – бе лаконичният отговор на бъдещия премиер на въпрос кога смята да подаде оставка като кмет на София

23:10 | 05.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Законът за София, подробният устройствен план, проблемът с кофинансирането на завод за столичния боклук – това бяха посочените приоритети от бъдещия премиер на България Бойко Борисов по време на пресконференцията на ГЕРБ в изборната нощ. Оглавяваната от Борисов партия събра най-много гласове на проведените в неделя парламентарни избори.

По-рано вечерта беше споменат и изборният закон.

На журналистически въпрос дали ще поиска смяна на преизбрания предсрочно управител на Българската народна банка Иван Искров, Борисов не даде еднозначен отговор, но повтори позицията си, че смята това преизбиране преди парламентарния вот за неправилно. „Ще водим разговори с г-н Искров”, каза още той.

Борисов обеща още да проведе разследване на съмнителните заменки в София, каза, че има формула „как да запазим горите”. Бойко Борисов все пак допълни, че в някои случаи, когато частни собственици искат да строят в центъра на столицата, замяната на имоти е полезен инструмент.

На въпрос кои министерства в бъдещото правителство може да бъдат поверени на други политически партии, Борисов помоли да бъдат изчакани окончателните резултати от изборния ден, след които ще се водят разговори с различни политически сили. „Целта е възможно най-бързо да бъде съставено правителство”.

„Ще ви информирам” – пък бе лаконичният отговор на Борисов на въпрос кога смята да подаде оставка като кмет на София.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:26 | 08.09.22 г.
fallback