fallback

Еврокомисарят по здравеопазването поема функциите в ЕК на Меглена Кунева

Кунева от днес излиза в предизборен отпуск

16:12 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Функциите на еврокомисаря по въпросите на потребителите Меглена Кунева, която от днес се намира в предизборен отпуск, ще бъдат поети от комисаря по здравеопазването Андрула Василиу от Кипър, съобщи днес говорител на Европейската комисия.

Още трима еврокомисари са получили разрешение от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу да отсъстват "предизборно" от комисията - отговарящите за информационното общество и медиите Вивиан Рединг, за регионалната политика Данута Хюбнер и за развитието и хуманитарната помощ Луи Мишел.

Всичките четирима комисари ще участват в изборите за депутати в Европейския парламент, които са в началото на другия месец, припомни БТА. Техните функции ще бъдат поети съответно от заместник-председателя на Европейската комисия и отговарящ за транспорта Жак Баро, от комисаря по заетостта и социалните въпроси Владимир Шпидла и от комисаря по разширяването Оли Рен.

Функциите на еврокомисаря по финансовото планиране и бюджета Далия Грибаускайте, която бе избрана за президент на Литва, ще бъдат поети от Сийм Калас, заместник-председател на Европейската комисия и отговарящ за административните въпроси, одита и борбата срещу злоупотребите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:42 | 26.08.22 г.
fallback