fallback

БСП утвърди кандидатите за европарламента, Плугчиева отпада от листата

Водач на листата е вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин

17:51 | 13.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Висшият съвет на БСП утвърди листата с кандидати за евродепутати така, както беше предложена от Изпълнителното бюро на партията, съобщи говорителят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Водач на листата е вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. На второ, трето, четвърто и пето място в листата са съответно настоящите евродепутати Илияна Йотова, Кристиан Вигенин, Евгени Кирилов и Маруся Любчева.

На шесто място е Румян Русинов, заместник-директор на Ромския образователен фонд, а на седмо - Андрей Пантев.

На осмо място в листата е Деница Златева, експерт в кабинета на Плугчиева, на девето - Наталия Стоянова, десето място заема Драгош Методиев, единадесето - Елка Тодорова, дванадесето - Петър Филипов, изпълнителен директор на телевизия "Рома".

На тринадесетото място в проектолистата е Жасмина Мирчева, на четиринадесето - Ангел Иванов, на петнадесето място - Николай Мартинов, на шестнадесето - Калоян Паргов, и на седемнадесетото е Ерик Рангелов.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева, която отговаря за усвояването на еврофондовете, не е включена в листата, тъй като има много работа, която да се свърши, а кандидатите за евродепутати ще трябва да вложат много усилия в предизборната кампания, е заявил премиерът Сергей Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:31 | 27.08.22 г.
fallback