fallback

Гонят Пламен Юруков от СДС

В понеделник НС на СДС ще проведе заседание, на което ще бъде предложено изключването на Юруков и Радонов

15:32 | 01.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

„На национален съвет на СДС в понеделник ще предложа изключването на Пламен Юруков от партията”, обяви лидерът на сините Мартин Димитров, цитиран от Dnes.bg.

По думите му в четвъртък Юруков е превел 50 хиляди лева от сметката на СДС за депозит за опита за скандалната самостоятелна регистрация на синята партия за предстоящите евроизбори.

Според Димитров за регистрацията, която Пламен Радонов и Пламен Юруков искат да направят за СДС, липса удостоверение от Сметната палата за регистрацията в ЦИК.

По думите му в понеделник НС на СДС ще проведе заседание, на което ще бъде предложено изключването на Юруков и Радонов от редиците на синята партия.

„Има решение на НС на СДС да се явява единствено, като част от Синята коалиция и ние ще работим единствено по този вариант”, допълни зам.- председателят на СДС Иван Сотиров.

В четвъртък Върховният касационен съд върна делото за регистрирането на Мартин Димитров като председател на СДС на Софийски градски съд за ново разглеждане от друг състав.

Делото пред върховните магистрати бе образувано по жалба Димитров заради отказа на СГС да го впише като председател на партията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:05 | 29.08.22 г.
fallback