fallback

ДСБ: Станишев и коалиционните му съзаклятници дезертираха от властта

Според зам-шефа на тъмносините управляващите осъществяват „отказ от управление“ и властта се премества към хора, „стоящи в сянка“

12:37 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Премиерът Сергей Станишев и партньорите му от управляващата тройна коалиция „дезертираха от властта“, смята заместник-председателят на ДСБ Даниел Митов. Повод за това твърдение даде обстоятелството, че по време на на днешния, последен и обобщаващ дебат от инициативата „Изпити, Изводи, Избори 2009“ не присъстваха лидерите нито на НДСВ, нито на ДПС, а БСП беше представена от заместник-председателя на ПГ на Коалиция за България Румен Овчаров.

„В момента управляващите от тройната коалиция крият спрените по еврофондовете пари, крият корупцията, прикриват конфликти на интереси и като цяло прикриват всичките си провали“, заяви Митов.

Според тъмносините това означава, че на практика тройната коалиция показва нежелание за признаване на реалните проблеми, а това означава „отказ от управление“. В такава ситуация се появяват нови структури, които създават правилата, но те „оставят в страни и управляват в сянка“, посочи Митов.

Правителството действа като „слепец в минно поле – страхливо се ослушва и не смее да предприеме никакви действия, защото каквото и да докосне, може да го взриви“, каза Митов. Това ясно показва, че на България е нужно ново управление защото, „така, както бизнеса трябва да се променя заради кризата, така също и политиката трябва да се променя, когато държавата е в криза.

„Ние сме нужни на частния бизнес, защото днес който не играе по регламента на рушвета, се превръща в изключен от системата“, посочи още Митов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:18 | 01.09.22 г.
fallback