fallback

Р. Овчаров: Провалихме се с интеграцията на България и еврофондовете

Според Овчаров БСП влиза в предизборната кампания с „чувство на задоволоство от изпълнените обещания“

11:58 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

БСП започва предизборната кампания с „чувство на задоволство“ от изпълнените обещания, заяви заместник-председателят на ПГ Коалиция за България Румен Овчаров по време на дебат от поредицата дискусии „Изпити, Изводи, Избори 2009“, организирани от Българската стопанска камара с медийното партньорство на Investor.bg.

Сега е необходимо фокусът да бъде поставен върху дефицита на изпълнение на обещанията и трябва всички да работят именно в тази насока, каза той.

Бившият министър на икономиката и енергетиката изтъкна факти в подкрепа на своето твърдение, като припомни, че БСП е обещала ръст на доходите от 20 на сто в рамките на изтичащия вече четиригодишен мандат, а реално са постигнати увеличения от 80 на сто на заплатите и 90 на сто на пенсиите.

Румен Овчаров направи невиждан до момента ход за представителите на БСП, като призна, че правителството е претърпяло провал в областта на европейската интеграция на България и усвояването на еврофондовете.

Освен това Овчаров призна и за вината на управляващите за провал в областта на съдебната система, където реформите вървят прекалено бавно. „Това което сърбаме в областта на съдебната система, обаче е резултат от това, което СДС на два пъти надроби, променяйки закона за съд власт.“

Въпреки това според БСП управлението от последния мандат е бил успешен, като за това говорят „устойчивият растеж на БВП от по над 6 на сто за последните години“, както и привличането на чужди инвестиции за 20 млрд. евро, заяви Овчаров.

По отношение на здравната реформа Овчаров заяви, че БСП се обявява за демонополизация на системата и цялостна реформа. Това обаче „не се получи поради липса на консенсус в БСП“, призна червеният лидер.

„Когато говорим за ляво и дясно, е добре да използваме някакви критерии за разграничение – почти не остана лява идея, която да не е прокламирана от представителите на десницата“, посочи Овчаров, изтъквайки някои от идеите на ГЕРБ за въвеждане на необлагаем минимум за доходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:26 | 11.09.22 г.
fallback