fallback

Фермери поискаха партиите да им представят програмите си в частта земеделие

Досега само две партии да предоставили програмите си

16:28 | 16.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) е поискала от ръководствата на политическите партии да предоставят предизборните си програми в частта за земеделие и развитие на селските райони, съобщи председателят на АЗПБ Ивайло Тодоров.

Той допълни, че ще искат от бъдещите управляващи ясни програми, цели и срокове за изпълнение. “Нашата идея е да информираме членовете си за основните моменти от стратегията на политическите партии за развитието на приоритетен отрасъл, какъвто би следвало да бъде земеделието за следващото управление”, каза Тодоров.

Според него в условията на финансова криза и с наближаването на парламентарните избори през 2009 г., на фона на променената реформа на Общата селскостопанска политика на ЕС, за фермерите е важно да се запознаят с визията на основните политически партии в страната за бъдещето на българското земеделие и развитие на селските райони.

По думите на Тодоров постоянно ще се следят предизборните обещания и дали бъдещите управляващи ги изпълняват и спазват сроковете. Ако новите управляващи не спазват програмите си или има забавяне в сроковете, земеделците ще предприемем мерки за информиране на обществеността и в краен случай може да се стигне до протести, допълва той.

Писма са изпратени до ръководствата на политическите партии още през декември миналата година. До момента програмите си за земеделие са предоставили ГЕРБ и “Обединени земеделци” на Анастасия Мозер, обясни Ивайло Тодоров. По думите му все още няма индикации от БСП, „Атака“, БЗНС на Георги Пинчев, ВМРО, БНД, ДСБ, ЗНС на Стефан Личев, НДСВ, СДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:43 | 06.09.22 г.
fallback