fallback

СДС и ДСБ подписаха за общо явяване на изборите*

Това, което правим, е дългосрочно, коментира председателят на СДС Мартин Димитров

10:58 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

СДС и ДСБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите за Европейски парламент и Народно събрание.

Това, което правим, е дългосрочно и има за цел постигане на демократично управление в България, каза председателят на СДС Мартин Димитров, след като сложи подпис върху документа, предаде БТА.

Вижда се, че слабостта на автентичната десница у нас е голямо зло. Идеята е да възстановим нейната сила, отбеляза лидерът на ДСБ Иван Костов. 

„За да има стабилна демокрация и работеща политическа система, България се нуждае както от силна левица, така и и от силна и демократична десница и от либерален център, както е в целия Европейски съюз“, така коментира обединението в дясно министър-председателят Сергей Станишев. 

Попитан дали дясното пространство вече е силно, Станишев отбеляза, че това е рано да се каже и допълни, че „дясното“ е минало през труден период. Виждаме, че когато няма достатъчно стабилна десница с десни принципи и политики, с предложение за управлението, тогава се появява огромно поле за популизъм, коментира премиерът. По думите му тогава се появяват партии, които се обявяват за десни или леви, които обаче нямат конкретни идеи и съдържание на политиката.

*Допълнено към 12:20 часа  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 25.08.22 г.
fallback