fallback

Стартира реконструкцията на жп линията от Свиленград до турската граница

Това е първият жп проект по ОП „Транспорт”, чието практическо изпълнение стартира, а общата му стойност е над 85,8 млн. лв.

16:21 | 14.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Официален старт на проекта за реконструиране и електрификация на железопътната линия между Свиленград и границата ни с Турция ще бъде даден на 18 май от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, съобщиха от министерството.

Това е първият железопътен проект, финансиран по оперативна програма (ОП) „Транспорт”, чието практическо изпълнение стартира. Общата му стойност е над 85,8 млн. лв. Договорът за изпълнение включва проектиране и изграждане на железопътни съоръжения, железен път, пътни надлези и подлези, електрификация и свързване със системите на турските железници. Бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), а изпълнител – чешката компания „ОХЛ ЖС" АД.

Двата договора по проектите „Електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград – турска граница” и „Проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на Национална компания „Железопътна инфраструктура” бяха подписани преди година от предишното ръководство на транспортното министерство.

Първият договор е за проектиране, строителство и електрификация на железопътния участък от Свиленград до турската граница. Вторият е за Географска информационна система (ГИС), която осигурява база данни с пространственото разположение на железопътната инфраструктура и нейните елементи. Бенефициент и по двата договора е НКЖИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 05.09.22 г.
fallback