fallback

Гледат под лупа в Брюксел доклада на одиторите за фонд „Земеделие“

Сред проблемните въпроси е изкуственото разделяне на фирмите и стопанствата, които кандидатстват по програмата "Развитие на селските райони"

09:54 | 10.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще участва в техническа среща, свързана с одитната мисия през септември 2009 г. на Европейската комисия в Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Срещата ще бъде днес в Брюксел.

В заседанието ще участват и директорът на Дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХ Демина Байрактарска, зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов и експерти от министерството и фонда.

Въпросите, които ще бъдат обсъдени, са свързани с констатациите в одитния доклад на комисията и мерките, които Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция и МЗХ в лицето на Дирекция „Развитие на селските райони“ са предприели за преодоляване на проблемните области.

Сред тях са недопускане на условия за изкуствено разделяне на фирмите и стопанствата, които кандидатстват по програмата, подобряване удостоверяването на основателността на разходите, подобряване на проверките на място, както и разработване на по-ясна процедура за оценка на съответствието между размера на инвестициите и размера на стопанството и неговите потребности.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:03 | 10.09.22 г.
fallback