fallback

27 млн. лв. за дограми и изолации в училища и детски градини

От днес 178 общини могат да кандидатстват с проекти по схема за енергийна ефективност от ОП „Регионално развитие“

13:35 | 02.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 178 общини могат да кандидатстват за внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура, съобщи Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Мерките ще бъдат предприети в детски ясли и градини, обединени детски заведения, начални, основни и средни училища, след осъществяването на схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Финансовата помощ е общо 27,265 млн. лв. по схемата от оперативната програма „Регионално развитие“.

За средства може да се кандидатства от днес до 16.00 ч. на 4 юни.

Минималният и максималният размер на отделните проекти, които ще бъдат подкрепени, е съответно 200 хил. лева и 1 млн. лв.

Безвъзмездната помощ по тази схема, отпускана чрез Европейския фонд за регионално развитие, не може да надвишава 85 на сто от общата стойност на проектното предложение.

Кандидатите трябва да осигурят задължително 15 на сто собствен принос.

Дейностите, които ще бъдат приложени за осигуряване на енергийна ефективност в образователните институции на територията на 178-те общини, включват топлоизолация, подмяна на дограма, локални инсталации, връзки към системите за топлоснабдяване, газоснабдяване и извършване на проверки за енергопотребление.

Схемата цели да осигури използването и на възобновяеми енергийни източници в образователната инфраструктура в малките общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:09 | 08.09.22 г.
fallback