fallback

Обясняват как се кандидатства по програма „Подкрепа за ИКТ политики“

Предложения се подават от 21 януари до 1 юни

12:41 | 11.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира информационен ден, посветен на Четвъртия конкурс на Програма „Подкрепа за ИКТ политики“ от Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации" на Европейската общност. Събитието ще се състои на 16 февруари в големия салон на БАН, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Предложения се подават от 21 януари до 1 юни, а бюджетът за всички държави от общността е 107 млн. евро.

Ще бъдат приемани проекти с европейско измерение в шест тематични области.

Проектите трябва да притежават т.нар. „европейско измерение“, т.е. резултатите от тях да имат въздействие не само върху държавите участници, но и върху Европейския съюз като цяло.

От 2007 г. досега са организирани три годишни конкурса по програма „Подкрепа за ИКТ политики“. През 2009 г. българските организации, които са се включили, са получили финансиране в размер на 1,745 млн. евро.

Участвали са 33 наши организации (държавни институции, малки и средни предприятия, университети и неправителствени организации). Осем проекта с 14 български участника са били успешни. Най-активни са малките и средни фирми, което се оценява високо от Европейската комисия, казват от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 08.09.22 г.
fallback