fallback

Осем кандидатa за рехабилитация на ж.п. линията Пловдив-Бургас*

Първоначално документи за участие в конкурса бяха закупили над 90 фирми

10:39 | 11.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

По проекта за рехабилитация на ж.п. инфраструктура по участъците на ж.п. линия Пловдив - Бургас са подадени осем оферти. Това стана ясно при започналото преди минути отваряне на офертите на фирмите кандидати в сградата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) в София.

Първоначално документи бяха закупили над 90 фирми.

Рехабилитацията е разделена за три участъка.

И по трите кандидати са:

- съдружие „С.М.С- Трейс – СК 13“, София; - консорциум „Салчеф – Енергоремонт“, Италия; - консорциум „ЛВ – ТСВ – ГСБ“, София - „Терна“, Гърция; - Swietelski, Австрия.

За рехабилитация на два от участъците кандидатства:

- CLF S.P.A., Италия (кандидат за Лотове 2 и 3).

За рехабилитация на един участък кандидатстват:

- „ОХЛ ЖС“, Чехия (кандидат за Лот 3); - TSO Chemin du corps de garde, Франция (кандидат за Лот 1).

Индикативната стойност на строителството общо на трите лота е 366 млн. лв., като 64% от тях са по ОП „Транспорт“ от Кохезионния фонд на ЕС, а 36% са от националния бюджет. 

Първият участък е отсечката Михайлово – Калояновец с дължина 21 км и срок на изпълнение 19 месеца. Лот 2 включва отсечките Стара Загора - Ямбол и Завой – Зимница с обща дължина 120 км и срок на изпълнение 38 месеца. В Лот 3 влиза отсечката Церковски – Карнобат (с дължина 28 км) и Карнобат - Бургас (122 км). Срокът за тяхното изпълнение е 43 месеца.

Срокът за обявяване на победител в конкурса е до 7 юни. Офертите ще се разглеждат от 9-членна комисия с председател Джоанна Димитрова, която е директор Финансово управление в НКЖИ.

На въпрос на Investor.bg дали цената ще е основният критерий за избор на победител изпълнителният директор Милчо Ламбрев отговори, че цената няма да е основната, за разлика от конкурса за магистрала Тракия, а „икономическата изгода на офертата“. Той обаче отказа да обясни какво точно има предвид.

Малко след 11 часа комисията по избор на изпълнител започна отварянето на техническите оферти на осемте кандидата по ред на подаването на офертите. Документацията беше внесена в стаята при комисията в запечатани кашони, които бяха отворени публично. На първото си заседание днес комисията ще провери дали кандидатите са подали всички документи, които се изискват, без да се преглежда съдържанието им.

Димитрова обяви, че ценовите оферти ще бъдат отворени по-късно официално.

Фирмите, които кандидатстват за рехабилитация на повече от един участък, трябва да подадат отделни ценови оферти за всеки участък.

*Актуализирано към 11:35

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
fallback