fallback

Обещават магистрала „Люлин“ да е готова в срок – до края на годината

През февруари ще има среща със синдикатите за подписване на колективен трудов договор след скандала с различните заплати на български и турски работници

12:49 | 08.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Турската компания Мапа-Дженгиз, която изгражда автомагистрала „Люлин“, ще спази крайния срок за приключване на проекта – 31 декември 2010 г. Това обеща днес пред журналисти в Перник Тургут Аксакал, управител на фирмата.

В момента се работи по трасето на цялата магистрала, контролни органи следят изпълнението на операциите.

„Остава да решим някои малки проблеми с агенцията „Пътна инфраструктура“ и тогава няма да има закъснение със срока“, допълни Аксакал, цитиран от БТА.

На 8 февруари предстои нова среща със синдикатите за подписване на колективен трудов договор, съобщиха от турската фирма.

Мапа-Дженгиз срещна сериозна съпротива от българските си работници, протестиращи заради това, че получават значително по-малко заплащане от това на турските. По информация на КНСБ разликата в заплатите за един и същи труд на едно и също място е три пъти.

Проектът за магистрала „Люлин“ се финансира по програма ИСПА. Шосето с дължина около 19 км ще свърже Околовръстния път на София с пътен възел Даскалово при Перник. Там ще бъде направена и връзката с бъдещата магистрала „Струма“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:10 | 05.09.22 г.
fallback