fallback

Връчват първите ваучери за обучение на безработни

Предвижда се професионално обучение да преминат над 100 хил. души

12:55 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи първите ваучери за обучение на кандидатите, пожелали да бъдат включени в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в 11.00 ч. утре на информационен щанд в метростанция „Стадион „Васил Левски“, съобщиха от МТСП.

От 8.00 до 12.30 ч. утре в три софийски метростанции ще бъде представена програмата. В метростанциите „Стадион „Васил Левски“, „Опълченска“ и „Софийски университет „Климент Охридски“ ще бъдат открити информационни щандове, на които експерти от Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане и Министерството на образованието, младежта и науката ще предоставят на гражданите практическа информация за програмата и възможностите й.

Правителството взе решение за създаването на програмата за обучение с ваучери през октомври. Раздадените ваучери ще бъдат вписвани в регистър, с което се цели контрол и прозрачност при финансирането на обученията.

Предвижда се професионално обучение да преминат над 100 хил. души.

След получаването на ваучер конкретният човек може да се включи в обучение за придобиване на първа, втора или трета степен на квалификация по част от професия, както и за обучение за придобиване на ключови компетентности съгласно Европейската квалификационна рамка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:31 | 13.09.22 г.
fallback