fallback

Добрич получава 1 млн. лв. за модернизация на пътища

Проектът предвижда да бъдат ремонтирани отсечки по пътя Добрич-Варна, по булевард „Трети март“, булевард „Добруджа“, по пътя до лесопарк „Дъбовете“

16:37 | 07.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Община Добрич получава авансово финансиране от 1 млн. лв. за модернизация на шест стратегически отсечки на входа и изхода на града, съобщи кметът Детелина Николова.

С отпуснатите средства, които се осигуряват от Европейския фонд за регионално развитие и от републиканския бюджет, ще започнат дейностите по проекта „Рехабилитация и реконструкция на общински пътища в град Добрич“.

Общата стойност на строителната програма е 5 млн. лв., като получава подкрепа по оперативната програма „Регионално развитие“, допълни Николова, цитирана от БТА.

Проектът предвижда да бъдат ремонтирани отсечки по пътя Добрич-Варна, по булевард „Трети март“, булевард „Добруджа“, по пътя до лесопарк „Дъбовете“. Общата дължина на участъците, които ще бъдат рехабилитирани, достига 7380 метра.

Проектът трябва да приключи до две години. Реконструираните участъци, които сега са извън регулация, ще осигурят надежден транспорт до нови индустриални зони и жилищни територии, смятат от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:48 | 01.09.22 г.
fallback