fallback

Служителите, отговарящи за парите от ЕС, няма да получават бонуси

Предишното правителство на тройната коалиция даваше до 6 заплати бонус на експертите, работещи по структурните и предприсъединителните програми на ЕС

11:52 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството отмени постановление на кабинета "Станишев"от 2008 г. за допълнително материално стимулиране на служителите, работещи по усвояване на средства от ЕС.

Предишното правителство на тройната коалиция даваше до 6 заплати бонус на експертите, работещи по структурните и предприсъединителните програми на ЕС.

Парите се получаваха в зависимост от приноса им при усвояване на финансовия ресурс, като по-голяма част от изплатените им към юни тази година бонуси са били от държавния бюджет.

В условията на финансова и икономическа криза намаляването на бюджетните разходи за допълнително стимулиране само на определена категория държавни експерти е необходимост. С отмяната на нормативния акт се цели въвеждането на единни критерии за оценка на труда и заплащането на служителите в публичната администрация, се посочва в съобщението на правителствената информационна служба.

Кабинетът на премиера Бойко Борисов обаче реши, че работещите по европейските програми ще продължат да получават всеки месец по още една заплата като допълнително възнаграждение.

Постановлението на МС влиза в сила от 1 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:08 | 12.09.22 г.
fallback