fallback

Завърши европейски проект за развитие на бизнеса в Гюргево и Русе

В рамките на проекта е изграден уеб портал за установяване на сътрудничество между представители на бизнес средата от двата региона

09:32 | 23.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Завърши изпълнението на румънско-български проект „Развитието на бизнеса - основа за регионалното развитие“, изпълнен с помощта на Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе и Областната асоциация за малки и средни предприятия в Гюргево.

Проектът е финансиран от Европейския съюз по програма Трансгранично сътрудничество Румъния-България, ФАР ТГС, и е осъществен за 16 месеца, предаде БТА.

Общата стойност на проекта е близо 114 хил. евро, от които 101 770 евро са грант по програма ФАР ТГС, а останалите близо 12 хил. евро - принос на Областен съвет – Гюргево.

В рамките на проекта е изграден уеб портал за установяване на сътрудничество между представители на бизнес средата от регионите на Гюргево и Русе и е извършено проучване за идентифициране на пазарни ниши и пазарни възможности, след което резултатите са разпространени в трансграничния регион.

Организирани са и четири конференции, в които са участвали 200 представители на бизнеса и местните власти от България и Румъния. Освен това 120 представители на бизнеса и местните власти от България и Румъния са преминали обучителни сесии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:42 | 12.09.22 г.
fallback