fallback

Премиерът замина на първото си работно посещение в Брюксел

На срещата с Жозе Барозу в четвъртък се очаква да стане ясно решението на ЕК за отблокиране на спрени пари по САПАРД

08:42 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на първото си работно посещение в Брюксел начело на българска правителствена делегация.

Той ще разговаря днес с директора на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер в сградата на Постоянното представителство на страната ни в Брюксел.

Деловата програма на премиера за деня предвижда още срещи с председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс и с председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент (ЕП) Жозеф Дол.

В четвъртък министър-председателят ще има работни срещи с председателя на ЕП Йежи Бузек и с европейския комисар по околната среда Ставрос Димас.

В късния следобед е срещата на премиера с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу в сградата на комисията в Брюксел. В началото на седмицата от земеделското министерство обявиха, че очакват на срещата с Барозу да стане ясно решението на ЕК за „размразяване“ на блокираните за страната ни средства по програма САПАРД. Става въпрос за 140 млн. евро, които България ще се стреми да усвои до края на тази година.

В състава на предвожданата от министър-председателя делегация са вицепремиерът Цветан Цветанов, министрите Румяна Желева, Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Мирослав Найденов и Маргарита Попова, секретарят на Съвета по управление на средствата от ЕС Юлиана Николова, както и посланикът и постоянен представител на страната ни в Брюксел Бойко Коцев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:03 | 19.08.22 г.
fallback