fallback

Стартира процедурата за подбор на външни оценители по ОП Човешки ресурси

Краен срок за подаване на документи е 30 септември

10:06 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) отправи вчера покана за участие в конкурсна процедура за подбор на външни оценители по Оперативна програма (ОП) „Развитие на човешките ресурси”. Това съобщиха от МТСП, което е управляващ орган по програмата.

Участниците в конкурса трябва да са с висше образование (минимум бакалавър), да имат най-малко три години професионален опит в сферата на завършеното от тях образование, както и опит в оценяването на проекти по различни програми или оферти.

Специфичните изисквания включват кандидатите да имат познания и квалификация в областта на социалната политика и заетостта, образованието и професионалното обучение или здравеопазването и здравните услуги. Други специфични изисквания са опит в работата по изпълнение на проекти, познаване на ОП „Развитие на човешките ресурси”, както и на нормативната уредба, касаеща реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и допустимостта на разходите по програмата.

В конкурса не се допуска участието на лица, наети в държавната администрация.

Краен срок за подаване на документи е 30 септември 2009 г.

Работата на външните оценители се състои в предоставяне на обосновано становище при оценка на проектни предложения по ОП „Развитие на човешките ресурси”, като работният език в процеса на оценка е български.

За всяка, обявена от МТСП, процедура ще бъдат сключвани договори с определен брой външни оценители. Броят на тези оценители се определя въз основа на броя и тематиката на получените проектни предложения по съответната покана. За участието в конкретни оценителни комисии външните оценители ще получат възнаграждение, определено от обема на извършената от тях работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:18 | 12.09.22 г.
fallback