fallback

Готвят преструктуриране на Програмата за развитие на селските райони

Преструктурирането ще се извърши догодина, а целта му е програмата да стане по-полезна на земеделските производители

15:42 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

След 1 януари 2010 г. Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще се преструктурира и оптимизира, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на пресконференция в гр. Добрич, цитиран от пресслужбата на МЗХ.

Целта на преструктурирането е програмата да стане по-полезна на земеделските производители. По думите на Найденов в момента по мярка „Млад фермер” е изчерпан финансовият ресурс, а същевременно по някои мерки няма никакъв интерес или не са стартирали.

По време на пресконференцията министърът каза още, че иска проверки, освен за вноса на растителни продукти, и за този на месни и млечни продукти. Той посочи като проблем липсата на борси и тържища, на които да се предлагат лицензирани продукти.

Според Найденов именно липсата на регистрирано рибарско пристанище до момента затруднява кандидатстването по Програмата за развитие на сектор „Рибарство”. Той информира още, че ще води разговори с областните управители и кметове по места, за да се реши проблемът с регистрирането на рибарски пристанища.

Найденов съобщи, че по негово нареждане е започнала проверка от новия изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” на работата на бившето ръководство и очаква доклад за това през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:39 | 13.09.22 г.
fallback