fallback

Уточниха парите за завода за преработка на софийския боклук

Премиерът подчерта, че държавата ще съфинансира проекта. От общата необходима сума от 183 млн. евро държавното финансиране е 11%

13:03 | 19.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 183 млн. евро ще струва изграждането на завода за преработка на боклука на София. 50 млн. евро от тях ще осигури Столична община.

Останалите 73% от стойността на проекта ще дойдат от оперативна програма „Околна среда“, това стана ясно след изказвания по темата на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

Европроектът ще се финансира на 15% от държавата, т.е. с 19,95 млн. лв. Тази сума представлява по-малко от 11 на сто от общата предвидена стойност на новия завод.

Коментарът на премиера Бойко Борисов след обявяването на част от посочените цифри е: „Изпълних обещанието си към столичани държавата да съфинансира изграждането на завода за битови отпадъци“.

Борисов заяви още, че обсъждането на финансовата рамка на бюджета за 2010 г. е отложено за следващата седмица, „защото министрите имат много нови предложения, а и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков (тогава) ще се върне от САЩ“.

Преди минути от финансовото министерство пък обявиха, че се отлага предвидената за днес от 14 часа пресконференция в министерството с участието на Дянков чрез аудио-визуална връзка. Причината - „промени в дневния ред на заседанието на Министерски съвет“. Темата на пресконференцията беше „Акцентите в Средносрочната фискална рамка за периода 2010-2013 г.“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:04 | 19.08.09 г.
fallback