fallback

Подписват още два договора за над 961 хил. лв. по ОП "Рибарство"

Днес ще бъде подписан договорът с "ДЕНИКО-2007" ООД за извършване на ремонтни дейности на язовирите в с. Звезда и с. Кардам, а утре - с "БЛЯК СИЙ ШЕЛС" ООД за модернизация на ферма за черноморска миди

13:55 | 12.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Още два договора ще бъдат подписани по Оперативна програма "Рибарство" 2007-2013 г., съобщиха от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Двата договора са на обща одобрена стойност от над 961 хил. лв.

Днес ще бъде подписан договорът с фирма "ДЕНИКО-2007" ООД (гр. Попово, област Търговище) по проект за извършване на ремонтни дейности на язовирите в с. Звезда и с. Кардам, които са предназначени за отглеждане на аквакултури. Стойността на одобрената субсидия е близо 371 хил. лв., което представлява 60% от инвестиционното намерение по проекта, който е в размер на над 618 хил. лв.

Утре ще бъде подписан другият договор по програмата по проект на фирма "БЛЯК СИЙ ШЕЛС" ООД (гр. Варна), който предвижда да бъде модернизирана и разширена ферма за морски аквакултури – черноморска миди. Проектът е на обща инвестиционна стойност близо 984 хил. лв., като размерът на одобрената субсидия е над 590 хил. лв.

Тази година по Оперативна програма "Рибарство" 2007-2013 г. има два подписани договора - за отглеждане на есетрови риби в Разлог и Брезово и за изграждането на терен за „суперинтензивно отглеждане на европейска змиорка“. Според Димитър Димитров, управител на фирма КАПА ООД, която е бенефициент по проекта за отглеждане на змиорки, получаването на европари не е трудно, но се иска подготовка.

Следващата седмица предстои да бъдат подписани още два договора по ОП "Рибарство", съобщиха още от МЗХ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:49 | 10.09.22 г.
fallback