fallback

Благоевград строи паркове и ремонтира улици с проект за близо 10 млн. лв.

Дейностите са част от проект за общо 9,94 млн. лв., финансиран по ОП „Регионално развитие”

17:02 | 27.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Проект за 9,94 млн. лв. за подобряване на градската среда спечели община Благоевград, съобщиха от общината. Той ще бъде реализиран с 85% финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране.

Общо 7,76 млн. лв. от средствата, предвидени по проекта за подобряване на градската среда, са предназначени за подобряване на инфраструктурата в община Благоевград, като за реконструкция на дванадесет улици от първокласната общинска пътна мрежа са предвидени около 6,75 млн. лв, а около 1,01 млн. лв. са за две паркови зони.

За двете паркови зони е предвидено прокарване на нови алеи и подравняване и почистване на старите, полагане на градински бордюри, поставяне на настилки от плочи, изграждане на детски и спортни площадки, изграждане на комбинирани кътове за отдих, озеленяване.

Дванадесетте улици са с обща дължина 8500 метра. ВиК мрежата на девет от тези улици ще бъде подменена с 8,2 млн. евро, отпуснати на “ВиК” ЕООД от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Работните проекти за реконструкцията на ВиК мрежата на останалите три улици се изготвят в момента по спечелен проект за техническа помощ по ОП „Околна среда”.

След подмяна на ВиК мрежата 12-те улици ще бъдат изцяло асфалтирани и реконструирани в рамките на проекта за подобряване на градската среда.

За изграждане на кръгови кръстовища в Благоевград са осигурени 882 хил. лв. от държавния бюджет и 1 млн. лв. от реализацията на публично-частно партньорство с инвеститора “Редстоун”. Постигнато е и пълно споразумение с “Рила газ”, ЧЕЗ и БТК, които ще полагат съоръженията си по време на изпълнението на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:12 | 13.09.22 г.
fallback