fallback

МФ: Спиране на пари по САПАРД няма

Според министерството са били отправени препоръки, след чието изпълнение, плащанията щели да продължат

18:13 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Спиране на пари няма. Така коментираха от Министерство на финансите (МФ) информацията за писмо до министерството от шефа на Генерална дирекция „Земеделие” на Европейската комисия Волфганг Бурчер.

От писмото става ясно, че дирекцията в Брюксел не може да гарантира приключването на сметките за 2008 г. на агенция САПАРД и на сметката на САПАРД в евро, което на практика следва да означава, че ЕК няма да признае извършените по програмата разходи за 2008 г. и да ги възстанови.

Според МФ изчистването на сметките за 2008 г. на Агенция САПАРД, което се коментира в писмото на Волфганг Бурчер, е техническа процедура и няма нищо общо със спиране на средства по САПАРД.

„Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” е дала конкретни препоръки на Агенция САПАРД, свързани с декларирането на разходите по публичните мерки. След като препоръките бъдат изпълнени, ИА ОСЕС ще завърши сертификацията на разходите за 2008 г. и процедурата за получаване на парите ще продължи“, казват от финансовото министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 05.09.22 г.
fallback