fallback

Бургас спечели близо 1 млн. лв. европари за укрепване на свлачище

Проектът за укрепване на свлачището зад Летния театър ще бъде реализиран на 100% със средства по ОП "Регионално развитие"

15:26 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Одобрен е проект на община Бургас на стойност близо 1 млн. лв. за укрепване на свлачище зад Летния театър, съобщиха от общината. Проектът ще бъде реализиран на 100% със средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

Планираните дейности по проекта включват изграждане на три вида съоръжения: за укрепване на свлачището, за понижаване нивото на подпочвените води и за отвеждане на повърхностните води извън територията на свлачището. В рамките на проекта се предвижда още вертикална планировка на свлачищния район с цел осигуряване на устойчивост на откоса, както и изграждане на контролно-измервателна система (КИС), която да следи за рецидив на свлачището след реализацията на инфраструктурните подобрения.

Утре заместник-кметът на община Бургас Ивелина Василева ще подпише в София договор по спечеления проект. След подписването на договора в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) трябва да се проведат тръжни процедури и да се избере изпълнител на проекта.

Периодът за изпълнението на проекта е 24 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:14 | 08.09.22 г.
fallback