fallback

Централната информационна система на оперативните програми почти готова

Целта на системата е да се подобри отчетността при финансиране на проектите с европейски средства

17:16 | 08.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Централната информационна система, която ще води отчет за проектите и изпълнението им за всички оперативни програми, е почти готова, съобщи пред журналисти ръководителят на системата към Министерството на финансите Боряна Пенчева.

Към края на май всички подадени проекти по 7-те оперативни програми са 8891 броя, като общата им стойност е около 2,5 млрд. лв.

В момента в системата е въведена около 95% от информацията за проектите и се предвижда до края на юни да бъде въведена цялата информация.

Целта на системата е да се подобри отчетността при финансиране на проектите с европейски средства и във всеки момент да се знае по коя програма колко и какви проекти има, на какъв етап е изпълнението на проектите (при големите) и колко средства са изплатени, вкл. авансови и междинни плащания.

Освен това през третото тримесечие на годината се предвижда към системата да бъде добавен специализиран модул за услуги на бенифициентите, съдържащ информация за отворените мерки по оперативните програми и изискванията за кандидатстване. Ще има и информационен модул, с по-обща информация за оперативните програми и усвояването на средства по тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:57 | 01.09.22 г.
fallback