fallback

73 проекта за общо над 450 хил. лв. търсят финансиране от „ЕкоОбщност”

Максималната сума, която „ЕкоОбщност” отпуска за един проект по програмата „Място за живот 2009”, е 5 хил. лв.

13:33 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Седемдесет и три са проектните предложения, кандидатствали за финансиране по програма „Място за живот 2009” на фондация „ЕкоОбщност”, съобщиха от фондацията. Одобрените за финансиране проекти ще бъдат обявени на 15 юли.

На над 450 хил. лв. възлиза общата стойност на проектните предложения, кандидатстващи по програмата, която се осъществява с подкрепата на фондация „Чарлз Стюарт Мот”. Търсеното финансиране от фондацията е в размер от над 300 хил. лв., а максималната сума, която „ЕкоОбщност” отпуска за един проект, е 5 хил. лв.

Повечето от постъпилите проекти се нуждаят от средства за осъществяване на местни инициативи за облагородяване на градска среда – изграждане на детски площадки, чешми, кътове за отдих и др. Гражданите търсят финансова подкрепа и за опазване на биоразнообразието, управление на отпадъците и други.

„Място за живот 2009” се осъществява за трета поредна година и е насочена към подпомагане работата на неправителствени организации в страната по разрешаване на проблеми, свързани с подобряване условията на живот в градска и природна среда. Приоритетните области, в които може да се кандидатства с проектопредложения са: опазване и поддържане на биоразнообразието; облагородяване на градската среда; градска мобилност; управление и оползотворяване на отпадъците и водите и други области, свързани с разрешаване на остър екологичен проблем за местната общност.

Нестопанската организация „ЕкоОбщност” е българският партньор в международния консорциум „Партньорство за околна среда”, в който участват фондации от Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Фондацията се занимава с подкрепа на дейности по опазване на околната среда и рационално използване на природните ресурси, изграждане на капацитет на местни общности, групи и организации и промяна в действащите политики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:59 | 04.09.22 г.
fallback