fallback

Един участник е допуснат до втория етап на ИТ поръчка на митниците

Документите на "Айдом и Ай Би Ес" отговарят на поставените в техническото задание изисквания

09:25 | 29.05.09 г.

Един участник е допуснат до втория етап от разглеждане на офертите по обществената поръчка на Агенция "Митници" по проект по Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК), съобщиха от агенцията.

В сградата на агенцията са били оповестени резултатите от оценката по техническите показатели на подадените оферти и са били отворени ценовите предложения на участниците в процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Стандартизиране на ИТ процесите като услуги в Агенция "Митници" съгласно най-добрите световни практики с цел изграждане на методология и контрол на качеството на услугите при реализация на публично-частни партньорства и аутсорсинг на ИТ процеси към бизнеса".

На предишното заседание на 20 май са били отворени две оферти, като това е станало в присъствието на представители на двамата участници в обществената поръчка - Консорциум "Айдом и Ай Би Ес" и Консорциум "Стоун Компютърс" АД и Ди Еф Кей АНДА Консултинг" ООД.

В периода между двете открити заседания комисията е извършила в закрити заседания детайлна проверка на представените документи. Заключението на комисията е, че документите на "Айдом и Ай Би Ес" отговарят на поставените в техническото задание изисквания. Документацията на "Стоун Компютърс" АД и Ди Еф Кей АНДА Консултинг" ООД обаче не отговаря на предварително обявените условия, като участникът не е представил всички изискуеми документи.

Отворена е била ценовата оферта на единствения останал участник - "Айдом и Ай Би Ес", като комисията констатира, че предложената цена е под предварително обявената прогнозна цена.

Комисията ще продължи работа с комплексна детайлна оценка на офертата и ще излезе с предложение за класиране на участниците до 30 май.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:19 | 05.09.22 г.
fallback