fallback

Предстои втори петгодишен етап на финансиране по Норвежката програма

Общо 70 проекта на стойност 41,5 млн. евро са получили финансиране за първата фаза на сътрудничество между Норвегия и България

12:58 | 28.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Предстои втори етап на финансиране за периода 2009-2014 г. по Норвежката програма за сътрудничество и Финансовия механизъм на ЕИП. Това стана ясно на проведения днес семинар за обявяване на постигнатите резултати по програмата.

Общо 70 проекта на стойност 41,5 млн. евро са получили финансиране за първата фаза на сътрудничество между Норвегия и България.

Норвежката програма за сътрудничество и Финансовия механизъм на ЕИП имат за цел да стимулират икономическия растеж и устойчивото развитие и да допринесат за засилване на двустранните отношения между България и Норвегия.

За големия интерес към двете програми свидетелстват и получените проектни предложения по двете програми, които надхвърлят многократно стойността на отпуснатите средства, подчертават организаторите на семинара.

Общо 264 проектни предложения кандидатстваха за финансиране в първия етап на програмата. Общата им стойност е близо 190 млн. евро, което е 10 пъти повече от общия бюджет на приоритетите по програмата, които са фокусирани в опазването на околната среда и насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници, развитието на човешките ресурси, здравеопазването и грижи за децата, както и опазване на европейското културно наследство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:07 | 09.09.22 г.
fallback