fallback

Парите по САПАРД ще се забавят още, ако не покажем, че ги използваме добре

ЕК иска българските фермери да получат своите средства, но не желае парите да потъват в корупция

14:52 | 25.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската комисия иска българските фермери и производители да получат своите средства, но в същото време Брюксел не желае тези средства да потъват в корупция, заяви на пресконференция днес председателят на комисията по земеделие в Европейския парламент Нийл Париш.

ЕК иска да бъде абсолютно сигурна, че тези средства действително се използват по предназначение, посочи Париш, цитиран от БТА. Ако не може да уверите комисията в това, средствата, които трябва да дойдат от Брюксел, ще продължат да се бавят, каза Париш в отговор на въпрос за парите по програмата.

На пресконференцията бе коментиран и въпросът със срещата на Съвета на министрите на земеделието, която предстои в Бърно на 31 май и 2 юни. Очаква се на срещата да бъде обсъдено разпределянето на средствата за земеделие между отделните страни от ЕС след 2013 г.

Париш посочи, че се очаква на срещата в Бърно да се вземе решение за изравняване на субсидиите за земеделци след 2013 г. По думите му това може да стане в период от 4-5 години. Смятам, че през този период държавите, които в момента получават по-високи плащания, ще имат занижаване на сумите и обратно - държавите с по-малки плащания ще получат увеличение, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:38 | 12.09.22 г.
fallback