fallback

Телефон към Плугчиева приема сигнали за забавени плащания по ФАР и САПАРД

Всички сигнали, въпроси и жалби ще се проверяват и ще получават отговор до десет работни дни

15:18 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

От днес на телефон 0 800 1 39 99 могат да се подават сигнали при забавяне на разплащанията на добросъвестни проекти по програмите САПАРД и ФАР, съобщиха от пресслужбата на вицепремиера Меглена Плугчиева.

Информация за моментното състояние на всеки проект по програма САПАРД и реда на подадените заявки за плащания са публикувани в сайта на Министерство на земеделието и на Държавен фонд "Земеделие".

Всички сигнали, въпроси и жалби, записани на автоматичния телефон, ще се проверяват от експертите в екипа на вицепремиера и ще получават отговор до десет работни дни. За тази цел е необходимо да се оставят координати за обратна връзка - име, адрес или имейл, на които да се изпрати отговор.

Телефонът е една от мерките, предприети от вицепремиера, за въвеждане на прозрачност и контрол при управлението на средствата от ЕС. Всички обаждания са безплатни.

По настояване на Плугчиева правителството прие постановление, с което се предоставят 100 млн. лв. на фонд „Земеделие“ за разплащане на добросъвестно изпълнените проекти по трите спрени мерки на програма САПАРД. Първите плащания вече са факт, се посочва в съобщението.

Също така по инициатива на вицепремиера правителството осигури средства за проектите, за които ЕК временно замрази плащанията, както и национално финансиране за приключването на важни инфраструктурни проекти, договорени от двeте изпълнителни агенции с отнета акредитация, се припомня в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:53 | 05.09.22 г.
fallback